サーモンづくしのプライベートレッスン Private lesson with variety of salmon!
ノルウェーから来られた
Josephine Chanさんのプライベートレッスンにお邪魔しました。
We joined private lesson for Ms.Josephine Chan, from Norway.
Chanさんはノルウェーで4軒のレストランを経営されています。
そのうち1軒は日本食レストランですが
シェフが日本人ではなく、彼自身も本当の寿司を学んだことはないそうです。
そこで彼女も経営者として、一度しっかり寿司の基礎を
学んでおくべきと考えて 来日しました。
She runs 4 restaurant in Norway.
One of them is Japanese restaurant and the chef is not Japanese
and have never studied real Sushi ever.
Ms.Chen came to think that as an owner of the restaurant,
she should study the basic of Sushi seriously.
巻き寿司を作るChanさん。
握り寿司も巻き寿司もこの日が初めての経験でした。
Making Roll Sushi.
This is the first challenge for her to make Sushi.
ノルウェーといえば・・・サーモン!
サーモンを使ったお寿司を学びたいというのも
今回のプライベートレッスンの目的です。
Norway is best remembered as Salmon.
Her main purpose of this lesson is
to study the variety of Salmon Sushi.
リクエストにお応えして、サーモンの握りを
東講師が8通りにアレンジ!
ネタの上をよ~く見てください。
ディル(香草)、クリームチーズ、すりおろしたカボス
カブの酢漬けをあわせたもの・・・などなど。
海外の受講生向けのプライベートレッスンでは特に、
その方が現地で入手しやすい素材を使って指導をしています。
In response to her request,
teacher made 8 kinds Salmon Sushi using several toppings.
Look at the top of salmon carefully..
Dill, cream cheese , pickled turnip , grated green citrus peel…etc. on the top.
In private lesson classes, students can study how to make Sushi
with local ingredients which they can easily get in their country.
ノルウェーで人気のネタについてChanさんに伺いました。
「ノルウェーで人気のネタはやはり、サーモンとはまちです。
ノルウェーの人は保守的なのであまり自分の知らない魚は食べないんですよ。
タコとかイカはほぼ食べないですね。実は日本では人気の寿司ネタ『玉子』もあまり
ノルウェーの人は食べません。北欧の人は、
『卵は朝食べるもの』と思っている人がほとんどなんです。
Of course, Salmon is very popular in Norway.
People in Norway are so conservative that they rarely try few fishes.
They never eat octopus, squid. Actually, Tamago(egg) is not popular for Sushi
because most of them thing eggs should be eaten in morning.
日本語がわからない生徒さんの場合、
メインで寿司を教える講師と、通訳の講師の2名体制で行う
プライベートレッスンを行うこともあります。
If student is not Japanese speaker,
we sometimes arrange private lesson
with 2 teachers (one for Sushi lesson, another for translation).
綺麗に巻けましたね!
シンプルな巻き寿司も盛り付け次第で華やかに。
So beautiful!
Simple roll Sushi could be gorgeous by arrange.
Chanさん、レッスンを受けてみていかがでしたか?
「難しいけどすごく面白かったです。
今回習ったことを忘れないようにノルウェーでも
引き続き練習をしていきたいと思います。
一番難しかったのは刺身を切ることですね。
まっすぐ綺麗に魚を切るのがこんなに難しいなんて、初めて知りました。」
How was the lesson?
It was tough, but so fun. I will keep on practice in Norway
to remember what I studied here.
The hardest part is cutting Sashimi.
I could never imagine how difficult to cut the fish straight.
ノルウェーでの寿司の状況を教えてください。
ノルウェーは今石油バブルといわれていて、一般の人も
「美味しいものには多少高いお金を払っても良い」
という感覚になってきているように感じます。
ノルウェーでは寿司がすごく人気ですよ。
どちらかというと高級料理というイメージがあると思います。
テレビでは(オバマ大統領来日時に寿司を握った)
『すきやばし次郎』さんについての番組も放送されていました。
ノルウェーではますます寿司が認知されている気がします。」
How is the situation of Sushi in Norway?
Thanks to oil economic boom, ordinary people are getting to think
that they want to spend money for delicious foods.
Sushi is very popular in Norway,
people think it’s high-class foods.
Chan さん、ありがとうございました!
ノルウェーでも現地の食材を使った
美味しい寿司を極めていただきたいと思います!
Thank you so much, Ms.Chen!
We hope you keep on practice
and master the fabulous Sushi made of local ingredients!
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【コース開講情報】 Course Information
10月開講ディプロマコース 外国人ジョイントクラス緊急開講!
International class in Diploma course will open from 27th,Oct-19th,Dec.
※10月開講外国人ジョイントクラスご希望の方はお早めにお問い合わせ下さい。